De zon is een energiebron die de komende jaren nog lang niet is uitgeput (dit in tegenstelling tot olie, gas en uranium) en de zon stuurt u geen rekening dus geheel gratis.
Met zonnepanelen kunt u in uw eigen behoefte voorzien van stroom, hiermee is het mogelijk om uw energie rekening voor het elektra op 0 uit te laten komen.

Installatiebedrijf ter Veld werkt hoofdzakelijk met zonnepanelen van het Italiaanse merk Sunerg Solar.
Sunerg Solar is een fabriek die sinds 1978 ervaring heeft in de zonne-energie en kwalitatief zeer goede producten levert.
Wij maken vanaf 2010 gebruik van Sunerg Solar zonnepanelen en zijn erg tevreden over de kwaliteit en hoge opbrengst.

Een combinatie van zonnecollector en zonnepaneel is ook mogelijk, u krijgt dan een zonnecollector waarvan de glasplaat is voorzien van een zonnepaneel, zo kunt u warm water en elektra tegelijk opwekken met één plaat.

Een zonnecel is een sandwich tussen twee lagen kristallijn halfgeleidend materiaal: een positieve laag en een negatieve laag met daar tussen in een dunne grenslaag.
Fotonen uit het zonlicht maken in de positieve laag elektronen los, deze elektronen hopen zich op en gaan dan door de grenslaag (die alleen elektronen doorlaat) naar de negatieve laag, dit noemen we diode werking.

Door dit bewegen van de elektronen wordt er een spanningsverschil opgewekt tussen de positieve en de negatieve kant en krijg je gelijkstroom.
Een zonnepaneel is opgebouwd uit een aantal zonnecellen, een paneel bestaat bijvoorbeeld uit 72 cellen, deze zijn opgebouwd uit zes rijen van twaalf cellen en kunnen tot 45 volt opleveren.